Hälsan i Fokus Syd

Allt hänger ihop!

Kontakta oss

Om mig

Jessica Carlberg

Jag som äger och driver Hälsan i Fokus heter Jessica och är 38 år. Jag lever med min man och våra två pojkar i Skåne. Så länge jag kan minnas så har jag haft problem med bl.a. min mage vilket blev ännu värre i vuxen ålder, där började den hindra mig från att göra en hel del i vardagen. Jag var tvungen att alltid ha en toalett i närheten för behövde jag gå på toa så var det akut, hade magkramper, diarré/förstoppning om vartannat, torr i huden, klåda, värk i kroppen, feberkänsla, stressad och orolig, ständigt trött och kände ingen energi.
Du kanske också känner igen dig i en del, där hälsan påverkar din livskvalité?

Kände att detta inte var hållbart längre och det enda jag fick höra från sjukvården var att det var IBS och mikroskopisk kolit och att jag fick leva med detta. I denna vevan så fick vi även vår första efterlängtade son, hade haft både svårt för att bli gravid och hade även haft några missfall. Jag ville må bättre och kunna orka och våga göra saker med min familj, vilket jag inte kände att jag hade energi till eller vågade. Vågde inte ens gå utanför huset vissa dagar.
Jag började läsa på själv och började laborerar med min kost, men började även få upp en annan syn på livet och prioritera saker på annat sätt.

Har alltid haft en känsla av att det finns en orsak till allt och ville fortsätta på djupet.
Då jag själv började må bättre med min kunskap jag då hade så kände jag att jag ville hjälpa andra till att må bättre och inte känna den hopplösheten jag kände, att min mage skulle styra mitt liv. Bestämde mig för att utbilda mig för att få ännu mer kunskaper och möjligheten att hjälpa andra till ett hälsosammare liv.
Nu är jag utbildad kostrådgivare, hälsocoach, ACT ALP instruktör, lymfrådgivare och lymfmassör. Nu med facit i hand så vet jag om varför jag har mått som jag har gjort många gånger i mitt liv och jag hade önskat att någon hade förklarat och berättat detta för mig.
Det är så viktigt att lära känna sin kropp så man vet vad det är som den vill berätta för oss och att inte bara köra på.

Ofta behöver man göra mer än en sak, vilket kan vara svårt att ta tag i själv och veta vilken väg man ska gå. Man måste se allt som en helhet för allt hänger ihop!
Står du på en plats i livet som känns motig eller vill göra en förändring för en bättre hälsa?

Kontakta oss

Certifikat och utbildningar