Lymfsystemet

Misstänker du att du har trögt lymflöde och vill hjälpa din kropp?

Kontakta oss

Så fungerar lymfsystemet

Lymfsystemet är en del av vår kroppens reningsverk, hjälper till att detoxa ut toxiner från vår kropp, så fungerar både som reningsverk och avlopp. 1/3 av vårt immunsystem sitter i lymfsystemet.
Lymfsystemet ska hålla en bra vätskebalans tillsammans med blodet. Det är ett eget system som går parallellt med venerna. Blodet har hjärtat som pumpar runt blodet men lymfsystemet har ingen pump utan det är andningen och musklernas rörelse som pressar/kramar fram lymfvätskan. Uppe vid nacken och nyckelbensgroparna så sammankopplas lymfsystemet med blodcirkulationen, där tömmer lymfsystemet lymfvätska och slaggprodukter för att vidare transporteras till levern och njurarna för att sen föras vidare ut ifrån kroppen.
Vi har ca 600-1000 noder i vår kropp och i varje nod finns det ca 25 miljarder vita blodkroppar. Dessa noder är stora som riskorn. I noderna så oskadliggörs virus, bakterier, tumörceller och parasiter. 1/3 av våra noder sitter runt halsen, resten sitter runt brösten, armhålorna, underlivet hos kvinnor, ljumskar och mage. Lymfsystemet och fascian påverkar varandra konstant då lymfsystemet omges av fascian. Om lymfvätskan ska kunna flöda bra i lymfkärlen så behöver fascian och musklerna vara starka, elastiska och rörliga, vilket leder till en frisk kropp.
Kroppen bildar ca 2-4 liter lymfvätska per dygn och den måste forslas runt och bort för att man ska undvika svullnad, vikt- och volymökning.

Kontakta oss

Vilka är Hälsan i fokus syd?

Det är så viktigt att lära känna sin kropp så man vet vad det är som den vill berätta för oss och att inte bara köra på.

Ofta behöver man göra mer än en sak, vilket kan vara svårt att ta tag i själv och veta vilken väg man ska gå. Man måste se allt som en helhet för allt hänger ihop!
Står du på en plats i livet som känns motig eller vill göra en förändring för en bättre hälsa?

Läs mer om mig

Känner du att det är dags att göra en förändring i dina kostvanor?
Vill du få mer energi och äta rätt byggstenar för att kroppen ska fungera optimalt?

Vill du leva ett hälsosammare liv men vet inte riktigt var du ska börja?
Tillsammans så hjälps vi åt och jag stöttar och guidar dig på vägen fram mot ditt mål eller din dröm.

Lymfmassage är en mjuk behandlingsmetod som sker efter ett specifikt mönster och ordning. Behandlingen gör gott för allas kroppar oavsett om man har ett trögt flöde eller inte.