Hälsa och livskraft – Lymfdränage som en nyckel till välbefinnande

Ditt välbefinnande är något som kan förbättras genom att ta hand om lymfsystemet. Det är det system som arbetar tyst i bakgrunden på att rensa bort toxiner och bekämpa infektioner i din kropp. En effektiv metod för att ta hand om lymfsystemet är lymfdränage- en behandling som effektivt minskar svullnad och värk i kroppen, förbättrar immunförsvaret, samt tar bort stress och toxiner i kroppen. 

Hur lymfsystemet påverkar ditt välbefinnande

 

Lymfsystemet har flera viktiga funktioner och är en viktig del av kroppens immunsystem och ditt välbefinnande. Det hjälper till att rensa bort avfall och toxiner från kroppen, reglerar vätskebalansen och bekämpar infektioner. När lymfsystemet fungerar korrekt, kan det effektivt avlägsna skadliga ämnen och främja ditt välbefinnande. Men ibland kan det bli överbelastat eller hindrat, vilket kan leda till ett antal hälsoproblem.

Vanliga tecken på trögt lymfsystem är nedsatt immunförsvar, svullna kroppsdelar, sömnproblem, åderbråck, restless legs, domningar, kalla kroppsdelar, hudproblem, värk i muskler och leder, hjärndimma, stelhet, bihålsproblem, svårt att gå ner i vikt, lätt att få blåmärken samt allmän tunghetskänsla i kroppen.

 

 

Lymfdränage för att motverka ett trögt lymfsystem

 

Lymfdränage är en terapeutisk metod som hjälper till att återfå en frisk cirkulation av lymfvätska och därmed lösa upp samlad vätska runtom i kroppen. Genom att stimulera lymfnoderna hjälper man till att rena kroppen från avfallsprodukter och öka det allmänna välbefinnandet. Detta görs av terapeuten manuellt med händerna som med lätta tryck och rörelser följer lymfkärlens väg genom hela kroppen. Beroende på kroppens behov kan terapeuten lägga till sugkoppar för att komma djupare ner i fascian och få loss ännu mera slaggämnen.

Detta är en skonsam och avkopplande behandling som inte gör ont eller innebär något obehag. Men det är viktigt att inte göra för mycket av behandlingen eftersom det kan orsaka för stor lymfbelastning i kroppen vilket kan göra den väldigt sjuk. 

 

 

Därför är lymfdränage nyckeln till välbefinnande

 

Lymfdränage har många fördelar för din hälsa och välbefinnande. Genom manuell lymfdränage kan man eliminera skadliga toxiner och avfallsprodukter. I denna avgiftningsprocess förbättrar du din hälsa på bland annat följande sätt:  

  • Minskar svullnad och värk: Metoden kan vara effektiv för att minska svullnad och värk i kroppen då ett förbättrat lymfsystem hjälper till att motverka detta.
  • Förbättrar immunförsvaret: Även ditt immunförsvar förbättras genom avgiftningen och gör dig mer uthållig och motståndskraftig mot infektioner och sjukdomar.
  • Stressreduktion och ökad energi: Lymfdränage kan också fungera som en slags stressreduktion. Stress och spänningar försvinner i lymfsystemet vilket ger dig mer energi. 


Lymfdränage kan många gånger vara nyckeln till att uppnå och bevara en bättre hälsa och livskvalitet. Vi på Hälsan i Fokus vet hur viktigt det är med ett bra fungerande lymfsystem och kan erbjuda effektiv lymfdränage för att förbättra ditt välbefinnande långsiktigt. Hör gärna av dig om du har frågor kring behandling eller vill ha personlig rådgivning. 

 

 

Frågor och svar


Vad är ett lymfsystem?
Lymfsystemet har flera viktiga funktioner och är en viktig del av kroppens immunsystem och ditt välbefinnande. Det hjälper till att rensa bort avfall och toxiner från kroppen, reglerar vätskebalansen och bekämpar infektioner. När lymfsystemet fungerar korrekt, kan det effektivt avlägsna skadliga ämnen och främja ditt välbefinnande. Men ibland kan det bli överbelastat eller hindrat, vilket kan leda till ett antal hälsoproblem.


Vilka tecken finns det på ett trögt lymfsystem?
Vanliga tecken på trögt lymfsystem är ett nedsatt immunförsvar, svullna kroppsdelar, sömnproblem, åderbråck, restless legs, domningar, kalla kroppsdelar, hudproblem, värk i muskler och leder, hjärndimma, stelhet, bihålsproblem, svårt att gå ner i vikt, ryggproblem samt allmän tunghetskänsla.


Hur kan man förbättra kroppens välbefinnande?
Det finns många sätt att förbättra sitt välbefinnande. Ett av dem är genom lymfdränage. Det är en terapeutisk metod som hjälper till att återfå en frisk cirkulation i kroppen. Genom att stimulera lymfnoderna hjälper man till att rena kroppen från avfallsprodukter och öka det allmänna välbefinnandet. Detta görs av terapeuten manuellt med händerna som med lätta tryck och rörelser följer lymfkärlens väg genom hela kroppen.

0
Feed

Lämna en kommentar

Hälsan i fokus

Ni hittar mig/Hälsan i fokus på Vi Hälsocenter Vinkelhaken 1d

Vinkelhaken 1d

247 36 Södra Sandby

Om Hälsan I Fokus Syd

Vi hjälper dig som kostrådgivare, lymfrådgivare, lymfmassör, hälsocoach och ACT ALP instruktör i en lugn och skön miljö.