lymfmassage i lund och skåne

Bli av med celluliter naturligt – Lymfmassage som en icke-invasiv behandling

Celluliter är ett vanligt problem som drabbar nästan alla och kan vara svårt att bli av med. Men lymfmassage är en naturlig och icke-invasiv behandling som kan lindra celluliter. Lymfmassagen hjälper till att stimulera lymfflödet som tar bort slaggprodukter och överskottsvätska som har ansamlats under huden, vilket skapar det gropiga utseendet. Med denna skonsamma metod blir du av med celluliter och återfår mer energi i kroppen. 

 

 

Vad är celluliter?

 

Celluliter är ett tillstånd som skapar ett gropigt utseende på huden. Det är underhudsfett som har klumpat ihop sig och det bildas oftast under huden på låren, bakdelen och magen. Denna klumpbildning sker när fett, vätska och slaggprodukter ansamlas under huden och drar bindvävnaden nedåt, vilket skapar det gropiga utseendet. 

Även om celluliter kan påverka självförtroendet så är det viktigt att nämna att celluliter inte är någon sjukdom eller hälsorisk. Det finns tre olika typer av celluliter som på olika sätt kan synas på huden. Grad ett är när groparna bara syns när man trycker ihop huden, vilket är ett första tecken på att vatten har ansamlat sig under huden. Grad två innebär att vatten, fett och slaggprodukter ansamlats i vävnaden så att celluliterna är synliga när man står upp. Och i grad tre har det bildats en geléaktig massa i vävnaden så att celluliter även syns i liggande läge. 

 

Varför har man celluliter? 

 

Det är oklart vad de direkta orsakerna till celluliter är, men olika faktorer som kan påverka tillståndet är bland annat genetik, kön, hormoner, livsstil och ålder. Den gropiga huden har alltså inget med kroppsvikt att göra utan uppstår exempelvis i puberteten, vid brist på motion, rökning eller stress. Celluliter kan påverka både män och kvinnor, men de är betydligt vanligare hos kvinnor på grund av skillnader i fett- och bindvävsmönster. 

 

Bli av med celluliter genom lymfmassage

Ett sätt att bli av med celluliter är genom att hjälpa blodcirkulationen och lymfflödet. Lymfmassage är en terapiform som fokuserar på att stimulera det lymfatiska systemet, som ansvarar för att rensa bort slaggprodukter och överskottsvätska från kroppen. Genom att öka lymfflödet kan lymfmassage hjälpa till att minska svullnad och överskottsvätska som ansamlats i hudvävnaden i områden där celluliter är ett problem. 

Så hjälper lymfmassage dig att bli av med celluliter:

1. Förbättrar cirkulationen: Lymfmassage ökar blodcirkulationen och syretransporten till områden med celluliter. Detta kan hjälpa till att bryta ned fettansamlingar och förbättra hudens elasticitet.

2. Minskar vätskeretention: Lymfmassagen hjälper till att avlägsna överskottsvätska och slaggprodukter från kroppen. Detta minskar svullnad och gör huden jämnare.

3. Stimulerar kollagenproduktionen: Lymfmassage kan stimulera produktionen av kollagen, ett protein som hjälper till att hålla huden fast och elastisk. Detta kan göra så att huden ser slätare och fastare ut.

4. Förbättrar hudens textur: Genom att bryta ned bindvävsmassor under huden kan lymfmassage hjälpa till att minska ojämnheterna och förbättra hudens textur.

Lymfmassage är en icke-invasiv behandlingsmetod som kan vara en effektiv metod för att bli av med celluliter. Det är viktigt att gå till en kvalificerad massageterapeut som vet hur man behandlar celluliter. Vi på Hälsan i Fokus erbjuder lymfmassage som en investering i en livskraftig vardag. Ditt välmående är vår främsta prioritet och med tiden kan lymfmassage vara ett naturligt och skonsamt sätt att förbättra hudens utseende och återfå din glada kropp. 

 

 

Frågor och svar 


Vad är celluliter?
Celluliter är ett tillstånd som skapar ett gropigt utseende på huden. Det är underhudsfett som har klumpat ihop sig och det bildas oftast under huden på låren, bakdelen och magen. Denna klumpbildning sker när fett, vätska och slaggprodukter ansamlas under huden och drar bindvävnaden nedåt, vilket skapar det gropiga utseendet. 


Varför har man celluliter?
Det är oklart vad de direkta orsakerna till celluliter är, men olika faktorer som kan bidra till det är bland annat genetik, kön, hormoner, livsstil och ålder. Den gropiga huden har alltså inget med kroppsvikt att göra utan uppstår exempelvis i puberteten, vid brist på motion, rökning eller stress. Celluliter kan påverka både män och kvinnor men de är betydligt vanligare hos kvinnor på grund av skillnader i fett- och bindvävsmönster. 


Hur blir man av med celluliter?
Ett sätt att bli av med celluliter är genom att hjälpa blodcirkulationen och lymfflödet. Lymfmassage är en terapiform som fokuserar på att stimulera det lymfatiska systemet som ansvarar för att rensa bort slaggprodukter och överskottsvätska från kroppen. Genom att öka lymfflödet kan lymfmassage hjälpa till att minska svullnad och överskottsvätska som ansamlats i hudvävnaden i områden där celluliter är ett problem. 

0
Feed

Lämna en kommentar

Hälsan i fokus

Ni hittar mig/Hälsan i fokus på Vi Hälsocenter Vinkelhaken 1d

Vinkelhaken 1d

247 36 Södra Sandby

Om Hälsan I Fokus Syd

Vi hjälper dig som kostrådgivare, lymfrådgivare, lymfmassör, hälsocoach och ACT ALP instruktör i en lugn och skön miljö.